V sliki in besedi

31.1.2020 – NOČNI OTROŠKI POHOD NA KORADO 

Naše društvo je letos že drugič z otroki osnovne šole in staršev organiziralo nočni pohod do koče na Koradi. Zbralo se je veliko otrok, pa tudi staršev. Otroci so nad nočnim pohodom navdušeni, morda jih očarata tema in lučke. Veselo so korakali, se pogovarjali, se smejali, skratka veselo je bilo. Za kratek čas smo se ustavili pri cerkvici Svete Genderce. Nadaljevali smo do najvišje točke Korade, kjer smo se slikali, nekateri otroci so v svoje dnevnike odtisnili žig. Precej je pihalo, zato smo se hitro odpravili do koče. Otrokom še posebej pa staršem smo predstavili pomen planinstva in smisel biti član društva. Upamo, da bodo rezultati kmalu vidni. Pogostili smo jih s čajem in prigrizki. Vsi navdušeni in veseli smo se vrnili proti domu z obljubo, da to ponovimo tudi naslednje leto.

28.12.2019 – SREČANJE PLANINCEV NA KORADI

Planinsko društvo Brda je konec decembra v planinski koči na Koradi pripravilo srečanje planincev, ki so bili zaslužni pri preureditvi vojaških prostorov na Sabotinu v planinsko kočo in bili zaslužni, da je koča služila svojemu namenu. Vabilu za srečanje se je odzvalo veliko povabljenih. V veselem in prijetnem klepetu in obujanju spominov se je lep sončen popoldan prevesil v noč. Ob slovesu je bila želja vseh prisotnih, da bi takšno srečanje postalo tradicionalno. Potrudili se bomo.

26.12.2019 - NOČNI POHOD NA KORADO

Dan samostojnosti in enotnosti in hkrati zaključek letošnje planinske sezone smo briški planinci zaključili z nočnim pohodom na Korado.

Zbrali smo se na Strmcu (pri vikendu) na cesti Vrhovlje-Korada. Bilo nas je kar 35. Nadeli smo si lučke in odkorakali v gozd. Nebo je bilo jasno, polno zvezd. Družba je bila vesela in razposajena. Pri odcepu za lovsko kočo nas je pričakala še ena skupinica naših pohodnikov. Klepeta in smeha ni manjkalo. In že smo bili pri koči. Ob dobri hrani, pijači in prijetnem klepetu je čas hitreje tekel. Pred odhodom smo nazdravili novemu letu in se vrnili na izhodišče. Nekateri pa smo večer nadaljevali pri Vilkotu v vikendu. Ob zvokih harmonike smo zapeli in tudi zaplesali. Lepo je bilo.

22.12.2019 - POHOD OB MEJI BREZ MEJE

PD Brda je v nedeljo 22.12.2020 organiziralo že 13. Pohod ob meji brez meje. Vreme nam tokrat ni šlo na roko, deževalo je že od jutranjih ur. Za nekatere pohodnike deževno vreme ni ovira temveč pravijo, da slabega vremena ni, slaba je le oprema.

Preberite več: 22.12.2019 - POHOD OB MEJI BREZ MEJE

10.11.2019 - MARTINOV POHOD

 Planinsko društvo BRDA je v nedeljo 10. novembra uspešno izpeljalo Martinov pohod. Z nekaj vezami tam zgoraj smo naročili čudovito sončno in toplo nedeljo. Zbrali smo se pred našo lepotico Vilo Vipolže. Krenili smo po dolini Oblanča med Biljano in Kozano.

Preberite več: 10.11.2019 - MARTINOV POHOD

27.10.2019 - POHOD V NEZNANO

V nedeljo 27.10.2019 smo se briški planinci podali na pohod v neznano. V pičli uri vpisa so bili vsi sedeži (50) v avtobusu zapolnjeni. Verjetno je zanimanje izjemno prav zaradi tega, ker je destinacija neznana. Pravzaprav večine firbec glede izleta niti ni pretirano matral, saj je povsod lepo, napovedana pa je bila izjemno sončna in topla nedelja.

Preberite več: 27.10.2019 - POHOD V NEZNANO