13. POHOD OB MEJI BREZ MEJE

Kategorija
Aktualno
Datum
22.12.2019 00:00

Datum pohoda: 22.12.2019

Začetek pohoda: bivša karavla na Vrhovlju pri Kožbani - "Kmunski hram" (cesta Neblo-Golo Brdo) (odcepi bodo označeni s tablo "POHOD") ob 8.30 uri

Dolžina pohoda: 12,5 km 

Trajanje pohoda s postanki : 4 - 5 ur

Zaključek pohoda: predvidoma ob 14 uri.

Startnina: 8 EUR

Prosimo, če nam zaradi lažje organizacije pohoda udeležbo javite do 18.12.2019 na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

*Opombe: Priporoča se lažja planinska obutev. Pot je krožna, to pomeni, da se ne vračamo po isti poti na izhodišče. Pot ni označena, zato se hodi v strjeni koloni. Pri hoji upoštevajte cestno prometne predpise. Hoja na lastno odgovornost.

Pohod bomo začeli pri bivški karavli na Vhovlju pri Kožbani -"kmunski hram". Šli bomo proti Hlevniku, pred Bajetovim vrhom se bomo spustili do kapelice na cesti za kotline. Pot bomo nadaljevali mimo kmetije "ČARGA" do vasi Nozno, kjer bomo imeli postanek, da se bomo malo okrepčali in odpočili. Nadaljevali bomo do vasice SLAPNIK. Vasica je prazna že kakšnih 35 let. V tej zapuščeni vasici naj bi se odvijal resničnosti šov v katerem naj bi  vasico obnovili o v takem stilu, kot je bila vasica urejena včasih in s tem ohranili prvotno arhitekturo. Spustili se bomo v dolino in si ogledali še eno lepo naravno lepoto "KRČNIK". Naravni spomenik. Krčnik je soteska potoka Kožbanjšček  z izredno slikovitimi koriti in naravnim mostom. Od tu se bomo povzepli do "komunskega hrama", kjer bomo pohod zaključili v prijetni družbi s toplim obrokom in kozarčkom briškega.

Vabljeni!

KRČNIK 1    SLAPNIK 1

 
 

Vsi datumi

  • 22.12.2019 00:00

Poganja iCagenda